0 Läs mer >>

I dag blev det en enkel middagn.
Hade färdig Köttfärslimpa som jag fyllt med fetaost.
Till det gjorde jag en mos på Potatis, Morötter och Palsternacka blev jätte gott.
Moset gjorde jag så här:

2 st Potatisar
2 st Morötter
1 st Palsternacka
50 g Smör
2 msk Grädde

* Skala och dela grönsaker i mindre bitar. Koka dem mjuka.
* Slå av vattnet och lägg ner grönsakerna i en mixer tillsammans med smöret och lite grädden i taget.
Mixa till en slät mos och lagom konsistens.
Moset kan användas till allt möjligt.
Trevlig kväll!!


Annorlunda Mos med Kö...

0 Läs mer >>
En riktigt härlig röd fjällröding sitter aldrig fel till middagen.
Till detta har jag inget speciellt recept (finns i massa kokböcker att hitta).
 
Krydda fisken med Citronpeppar. Vill man kan man lägga in Citronskivor  & Dill i fisken.
Skiva lite Gul lök och lägg i botten på en smord ugnsform.
Lägg fisken uppe på löken och stek i ugnen på 175-225 gr. Fisken är klar då ryggfenan lossnar lätt,
efter ca:20 min beroende på fiskens storlek.
Koka potatis och gör en god mos av det. (se recept i en kokbok)
Stek på blandade strimlade grönsaker i en stekpanna tills de är klar. Slå på lite Matlagningsgrädde och låt koka in så det blir en krämig konsistens.
SMAKLIG MÅLTID!!

Fjällröding med Potat...

0 Läs mer >>
Mina köttrullader brukar vara populära. Jag varierar fyllningen gång till gång, man kan ta vad man gillar.
Åter igen är måtten på ett ungefär.
Till receptet;
 
Köttrullader!        4-port
8 skivor lövbiff  (nötkött el älgkött)
1 burk Färskost med vitlök el ört smak, (Ta den smak man själv vill ha)
8 skivor Lufttorkad Skinka
5-10 dl Vatten
1-2 Buljongtärningar, kött
5 dl Grädde, (visp- el matlagningsgrädde)
   Lite Soja
  (Redning: 1 msk vetemjöl & 2 dl vatten)
 
* Lägg köttskivorna på en skärbräda och lägg en skinkskiva på varje.
* Lägg en klick eller bred ut färskosten uppe på skinkskivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
* Bryn rulladerna runt om i en stekgryta.
* Späd med vatten och tillsätt buljongtärning, sjud på svag värme i ca, 30-45 min.
* Tillsätt Grädde och soja och låt sjuda med en stund. Red av såsen så den blir tjockare.
* Smaka av med Salt & Peppar
 
Kan serveras med vad man vill, jag har på bilden ugnsrostade grönsaker.
 
 
 

Nötrullader!

0 Läs mer >>
En enkel lunch, sallad rökt kalkon och en omelett fylld med mixsallad.
Recept:
 
Omelett!         1-port
2 st Ägg
2 msk Grädde el Vatten
1/2 tsk Örtsalt
ca: 1-2 dl Mixad sallad eller bara Spenat
 
* Vispa/ rör ihop ägg, grädde och örtsalt.
* Häll i olja i en medel het stekpanna och vänd ner salladsmixen en liten stund.
* Tillsätt en lite smör och häll i äggsmeten så det blandas med salladen. Stick hål med en gaffel så smeten får rinna igenom. Omeletten är klar när den har stadgat sig och inte är så lös på ytan. Vi ihop den och ha över den på en tallrik och servera med Sallad och någon valfri skinka.
Smaklig lunch!
 

Omelett med rökt kalk...

0 Läs mer >>

Har gjort PULLED PORK två gånger och det här receptet är klart goast. Detta är med rökt BBQ-sås & öl och det ger en godare smak än om man gör på krossade tomater och kryddor. Jag har kokat mitt i en Tryckkokare men det går lika bra i ugnen. Men det går på en 30-45 min i tryckkokare och 4-5 timmar i ugn.
Sen kan man variera tillbehören som man vill, allt från Hamburgerbröd, pitabröd, tortillasbröd, rostad brödskiva eller med strips.
Nu till receptet:
 
Pulled Pork                 4-port        ugn 175 gr el använd tryckkokare
 
ca: 1 kg Fläskkarré utan ben
Rejält med Grillkrydda
2 st Gula lökar
2-3 Vitlöksklyftor
33cl ljus lageröl
2 dl Rökig BBQ-sås
 
* Gör små snitt i köttet & fyll med kryddan, och massera in rejält runt köttet.
* Klyfta Gula Lökarna och skiva Vitlöken. Lägg i botten av en stor ugnsfast gryta med lock eller i en tryckkokare.
* Lägg köttet på löken.
* Rör ihop BBQ- såsen & ölen, häll det över köttet. sätt på lock och ställ in i mitten av ugn i ca: 4-5 timmar. Köttet är klart när det är så mört att man kan dra isär det med hjälp av en gaffel.
Ös gärna köttet några gånger under tiden.
Med tryckkokare kokar man i ca: 30-45 min från det trycket gått upp.
* Ta upp köttet och mixa vätskan med löken till en slät sås. Dra köttet i tunna trådar och lägg tillbaka det i såsen.
* Servera med vad ni vill, Själv föredrar jag rostat bröd och sallad. strips om man vill ha något mer.
 
Hoppas ni kommer att gilla
 
 

Pulled Pork med BBQ-s...

0 Läs mer >>
Ikväll åt vi en god middag, fylld fläskytterfile med ugnsrostade rotsaker och en kall vitlökssås.
RECEPT;                        Ugn; 175-225gr   5-6port
Fylld Fläskfile!
1, 2kg Fläskytterfile
100g Creme Bonjour med Pepparot smak (Färskost)
4 skivor llufttorkad skinka
Salt och sv. Peppar
 
* Skär upp filen längst efter  till en platta. 
* Bred ut färskosten på fileplattan och lägg på skinkan. Rulla ihop och knyt ihop med bommulstråd. Salta och peppra.
* Lägg på plåt och stek i ugn tills köttet är 70 grader ca; 1tim.
 
Sås; 
250g Turkisk yoghurt
1 dl färsk hackad Persilja
1 vitlöksklyfta, pressad
* Blanda samman och smaksätt med salt och
sv, peppar.
 
Detta serverade jag med ugnsrostad
Potatis 10st,
Morötter 4st
Palsternackor 4st
kryddad med franska örtkryddor
Olivolja

Fylld Fläskytterfile ...