Pulled Pork med BBQ-sås


Har gjort PULLED PORK två gånger och det här receptet är klart goast. Detta är med rökt BBQ-sås & öl och det ger en godare smak än om man gör på krossade tomater och kryddor. Jag har kokat mitt i en Tryckkokare men det går lika bra i ugnen. Men det går på en 30-45 min i tryckkokare och 4-5 timmar i ugn.
Sen kan man variera tillbehören som man vill, allt från Hamburgerbröd, pitabröd, tortillasbröd, rostad brödskiva eller med strips.
Nu till receptet:
 
Pulled Pork                 4-port        ugn 175 gr el använd tryckkokare
 
ca: 1 kg Fläskkarré utan ben
Rejält med Grillkrydda
2 st Gula lökar
2-3 Vitlöksklyftor
33cl ljus lageröl
2 dl Rökig BBQ-sås
 
* Gör små snitt i köttet & fyll med kryddan, och massera in rejält runt köttet.
* Klyfta Gula Lökarna och skiva Vitlöken. Lägg i botten av en stor ugnsfast gryta med lock eller i en tryckkokare.
* Lägg köttet på löken.
* Rör ihop BBQ- såsen & ölen, häll det över köttet. sätt på lock och ställ in i mitten av ugn i ca: 4-5 timmar. Köttet är klart när det är så mört att man kan dra isär det med hjälp av en gaffel.
Ös gärna köttet några gånger under tiden.
Med tryckkokare kokar man i ca: 30-45 min från det trycket gått upp.
* Ta upp köttet och mixa vätskan med löken till en slät sås. Dra köttet i tunna trådar och lägg tillbaka det i såsen.
* Servera med vad ni vill, Själv föredrar jag rostat bröd och sallad. strips om man vill ha något mer.
 
Hoppas ni kommer att gilla
 
 

Kommentera här: