Fylld Fläskytterfile med rotsaker!

Ikväll åt vi en god middag, fylld fläskytterfile med ugnsrostade rotsaker och en kall vitlökssås.
RECEPT;                        Ugn; 175-225gr   5-6port
Fylld Fläskfile!
1, 2kg Fläskytterfile
100g Creme Bonjour med Pepparot smak (Färskost)
4 skivor llufttorkad skinka
Salt och sv. Peppar
 
* Skär upp filen längst efter  till en platta. 
* Bred ut färskosten på fileplattan och lägg på skinkan. Rulla ihop och knyt ihop med bommulstråd. Salta och peppra.
* Lägg på plåt och stek i ugn tills köttet är 70 grader ca; 1tim.
 
Sås; 
250g Turkisk yoghurt
1 dl färsk hackad Persilja
1 vitlöksklyfta, pressad
* Blanda samman och smaksätt med salt och
sv, peppar.
 
Detta serverade jag med ugnsrostad
Potatis 10st,
Morötter 4st
Palsternackor 4st
kryddad med franska örtkryddor
Olivolja

Kommentera här: