Super god chokladtårta som gick hem hos mina middagsgäster. Det var första gången jag gjorde den men absolut inte den sista. Den är inte svår att göra men nu till receptet.
Chokladfudgetårta!
150 g Smör
2 Ägg
2.5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Kaffe
1.5 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
1.5 dl Vispgrädde
1.5 dl Strösocker
2 msk Ljus Sirap
100 g Mörk choklad 70%
75 g Smör
1 msk Kakao
* Smält smör & låt det svalna.
* Vispa Ägg, Socker & Vaniljsocker. Tillsätt Kaffet och sikta i Mjöl, Kakao & Bakpulver. Rör sedan i det smälta Smöret.
* Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen på 175°c i ca; 20 min. Låt kakan svalna i formen.
* Blanda Grädde, Socker, Sirap & Choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock & blank smet. Ta kastrullen från plattan & rör i Smöret.
Häll smeten på chokladbotten & låt kakan kallna.
Pudra över kakao före servering eller servera den som den är med vispad grädde & hallon.
LYCKA TILL!!