0 Läs mer >>
 
I min familj älskar vi grillat. Här har jag skivat upp Fläskytterfile i lite tjockare skivor som jag sedan slagit ut. Krydda eller Marinera som man vill. 
Till det har jag klyftat Potatis, Morötter & Palsternackor som jag lägger i en ugnsform med Olja i. Sätter in formen en stund tills de är nästan klar, då tar jag ur formen och slår på Grädde och vill man kan man smula över Ädelost. In i ungnen tills rotsakerna är mjuka.
Gör en god sallad till det hela.

Utslagen Fläskytterfi...

1 Läs mer >>
Super god chokladtårta som gick hem hos mina middagsgäster. Det var första gången jag gjorde den men absolut inte den sista. Den är inte svår att göra men nu till receptet.
 
Chokladfudgetårta!
 
150 g Smör
2 Ägg
2.5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Kaffe
1.5 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
 
1.5 dl Vispgrädde
1.5 dl Strösocker
2 msk Ljus Sirap
100 g Mörk choklad 70%
75 g Smör
 
1 msk Kakao
 
* Smält smör & låt det svalna.
* Vispa Ägg, Socker & Vaniljsocker. Tillsätt Kaffet och sikta i Mjöl, Kakao & Bakpulver. Rör sedan i det smälta Smöret.
* Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen på 175°c i ca; 20 min. Låt kakan svalna i formen.
 
* Blanda Grädde, Socker, Sirap & Choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock & blank smet. Ta kastrullen från plattan & rör i Smöret.
Häll smeten på chokladbotten & låt kakan kallna.
Pudra över kakao före servering eller servera den som den är med vispad grädde & hallon.
LYCKA TILL!!
 
 
 

Chokladfudgetårta!

0 Läs mer >>
Detta är ett recept jag gjorde om lite genom att bytta ut likören . En pannacotta kan man smaksätta med vad man tycker om. Original receptet var med Baileys likör men nu till receptet.
 
JordgubbsPannacotta!
 
3 Gelatinblad
1 Vaniljstång
4 dl grädde
3 msk Strösocker
1 dl Gräddlikör tex Jordgubbssmak eller Baileys
 
* Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur fröna ur vaniljstången.
* Häll grädden i en kastrull och tillsätt socker, vaniljstången & fröna & koka upp.
* Häll i likören & hetta upp igen.
* Krama ut gelatinbladen & rör i dem i grädden. Ta bort vaniljstången och häll upp i portionsformar.
Ställ in i kylen i ett par timmar.
 
Servera Hallonsås till.
 
Min Hallonsås är gjord på:  Hallon som jag kokar upp med lite Strösocker & lite Vaniljsocker.
Låt svalna innan man har det på pannacottan.
 
 
 

Jordgubbspannacotta!

0 Läs mer >>
Det här är ett recept har jag fått av min kusins fru Agnetha. Jag brukar servera klyftpotatis och en sallad till, men man tar vad man känner för.
Skinkinlindad kycklingfilé!                         
 
4 Kycklingfiléer
4 skivor Lufttorkad skinka / Kallrökt skinka
 
Sås;
2 dl Vispgrädde
1 msk Vit Balsam Vinäger
2 msk Kycklingfond
1-2 Vitlöksklyftor (efter eget tycke)
Salt & Svartpeppar

* Sätt ugnen på 175 grader
* Stek kycklinger och krydda lätt. Linda in dem i skinkan och lägg ner i en smord ugnsform.
 Sås;
* Blanda Grädde, Vinäger, Kycklingfond, pressad Vitlök och Salt & peppar.
Var försiktig med saltet beroende på vilken skinkan man väljer.
*  Häll såsen över kycklingen och gratinera i ugnen ca: 20 min.
Smaklig middag!
 


Skinkinlindad Kycklin...

0 Läs mer >>
En mycket god Pannacotta  smaksatt med dumlekola. Gjorde en sås på Hallon som jag serverade till.
Recept???   Ja det kommer här.
 
Dumlepannacotta!
4 dl Grädde
3 Gelantinblad
20 Dumlekolor
 
Hallonsås eller annan frukt till garnering
 
* Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Skär varje kola i 5 bitar.
* Koka upp grädden, sänk värmen eller ta bort kastrullen från plattan och lägg i dumlen. Rör om tills den har smält. Kan vara svårt att få kolan att smälta helt men ha tålamod & rör.
* Krama ur vattnet ur gelantinbladen och rör ner det i grädden. Rör om tills det har smälts ner ordentligt.
* Häll upp i portionsformar och låt den stå i kylen ett par timmar för att stelna.
Servera med hallonsås eller annan frukt.
Gott Gott Gott!!!

Dumlepannacotta!

0 Läs mer >>


Ett recept på en mycket god förrätt, som jag haft på en middagsbjudning.

Osttartelett! 12 st

4 ark Filodeg eller Vårrulledeg
2 msk Olivolja

Fyllning:
1dl Riven Lagrad Ost
3 Ägg
250g Kesella
3/4 tsk Salt
250g Räkor
2 msk Hackad Dill

Garnering:
250g Räkor
Dillkvistar

* En muffinsplåt med plats för 12 muffins penslas med olja.
* Lägg filoarken ovanpå varandra & dela dem med sax i 12 delar. Lägg dem i muffinsformarna & pensla också dem med olja.
* Riv osten. Vispa upp äggen & blanda ner kesella, ost & salt.
Grovhacka räkorna & blanda ner dem i äggsmeten tillsammans med dillen.
* Häll smeten i formarna & grädda ca; 10min längst ner i ugnen i 200º.
Sätt in en tom plåt precis ovanför så får tarteletterna inte mer färg, fortsätt att grädda dem i 10min till.
* Garnera med räkor & dillkvist.

Ett litet tips:
Saknar man muffinsplåt så går de att göra i dubbla muffinsformar av papper.
Lycka till!

Osttartelett!

0 Läs mer >>

Idag blev det lax med grönsaker. En enkel rätt som sköter sig själv i ugn.
Skriver inget ingående recept, men så här gjorde jag.
Hade Olja i en ugnsform, fyllde den men Grönsaker. Man tar det man gillar.
Lägg på Laxfilé & krydda med Citronpeppar.
Jag bleder ut Bruschtta Mix ovan på Laxen och river över en smakrik Ost. Sedan in i ugnen på 200º tills allt är klart.
Smaklig måltid från ett snöigt Dalarna.


Lax & Grönsaker i ugn...

0 Läs mer >>


Gjorde en Plankstek för första gången och det blev superbra.
Är så nöjd med inköpet av plankorna, inte sista gången vi använder dom. Skriver inget recept då det är lätt att göra ändå. Kött, potatismos, sås & grönsak.
Trevlig Helg!!

Plankstek

0 Läs mer >>


Idag blev det panerad rödspätta, kokt potatis & grönsaker. Gjorde en sås på Turkisk yoghurt, lite Dijonsenap & Citronpeppar.
Även den enklaste maten är god.

Rödspätta med potatis...