

6 äpplen (gärna syrliga)
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
½ tsk malen kardemumma
Smeten
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
GÖR SÅHÄR :
Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt.
Skölj och skär äpplen i skivor med skalet kvar. Lägg ner i en bunke och pudra över socker och kryddor. Vänd runt noga och låt dom gärna få marinera en stund.
Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt.
Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet.
Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken.Rör inte vispa.
Häll smeten i en rund springform 25cm diam. eller annan liknande storlek.
Med bakplåtspapper i botten går det smidigt att lyfta ur kakan och lägga över på ett fint fat!
Fördela äppelskivorna ovanpå smeten.
Grädda i 175 grader ca 40 min.
På toppen :
Florsockerglasyr + pärlsocker
LYCKA TILL 🤗