Choklad fyllda pepparkaksnurror

Prövade något nytt.  Choklad fyllda pepparkakor & mandelmassa snyrror. Mina blev lite stora så man kan gott göra dom mindre än vad receptet är. Man ska ju orka äta dom också.  Receptet är från "Recept.se"
 
Recept 
 
200g   Pepparkaksdeg
250g   Mandelmassa
 
Fyllning
 
75g.    Mörk choklad
150g   Nutella.  (rumsvarmt) 

Gör så här:

 
1. Kavla ut en platta (ca 24x18 cm) av pepparkaksdegen respektive mandelmassan, gärna på bakplåtspapper. Lägg plattorna ovanpå varandra och rulla samman från kortsidan. (Ta långsidan så de inte blir så stora)  Svep in rullen i plastfolie och lägg den i kylen i ca 1 timme.
2. Skär rullen i skivor. Lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen i 175°, ca 8–10 min. Låt svalna.
4. Fyllning: Hacka och smält chokladen. Tag bort den från värmen. Klicka i nutellan. Låt smälta under omrörning. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens.
5. Bred eller spritsa nutellakrämen på hälften av kakorna. Lägg resten av kakorna ovanpå så att du får dubbla kakor.

Kommentera här: