0 Läs mer >>
Ännu ett fiskrecept. Man kan nästan tro att vi inte äter annat men det gör vi. Har till och med en make som inte är så förtjust i fisk😉
OBS! Gör ju utan recept så måtten är på ett ungefär 🙄
 
Torskrygg!             4 port
600g Torskrygg 
1 l Vatten
4 msk Salt
 
2 Salladslök
1 Baconpaket
Skal  från Citron
Rapsolja ca.1/2dl
Rödpesto   ca.1-2 msk
Citronpeppar 
1 Vitlöksklyfta 
 
* Blanda vatten och salt. 
* Dela fisken antingen på 2 eller 4 bitar och lägg dom i bunken med saltvatten.  Låt stå ca.15 min.
* Blanda olja, pesto, pressad vitlök och citronpeppar i en bunke. Smaka av så det smakar bra.
* Riv av aluminiumfolie till fiskarna.
* Plocka upp fisken och torka av den.  Pensla fisken runt om med oljeblandningen och lägg den på foliet.
Spar oljeblandningen till grönsakerna!!!
* Skiva salladslöken och lägg den på fisken.
* Riv av skal från citronen (undvik det vita) och lägg ovan på fisken.
* Hacka baconet i mindre bitar och fördela ut på fisken.
* Ringla över lite olja och stäng igen foliet försiktigt .
Klart att lägga på grillen i ca. 10-15 min. Ha koll går fort. Inne temp. 55°c.
 
GRÖNSAKSPANNA!
 
Oljeblandningen från ovan
Litet huvud Savoykål
1 Morot
1 Palsternacka
Zucchini 
Körsbärstomater 
 
* Strimla och dela grönsaker i mindre bitar.
* Blanda ner allt i oljeblandningen och rör om. Kan med fördel stå en stund. 
* Hetta upp en stekpanna och stek grönsakerna. Passa så att de inte bränns vid.
LYCKA TILL!🤗
 
 
 
 
 

Grillad Torskrygg i f...

0 Läs mer >>
Nu när grillsäsongen börjat så blir det mycket mat på grillen när vädret tillåter. 
Har haft dåligt med tid och lust att lägga upp recept på ett bra tag, men ska försöka komma igång igen.
Blir nog mycket grillat ett tag.
 
Grillad Kummel!             4 port
600g Kummel
1 påse bladspenat färsk  
Smör
1 citron
Dill
Citronpeppar
 
* Dela fisken antingen i 4 portionsbitar eller på hälften.
* Riv av en aluminiumfolie så pass att allt får plats på den. (Fisk, sonat & smör)
* Lägg skivat smör på foliet, lägg på spenaten.
* Krydda fisken med citronpeppar runt om och lägg fisken ovan på spenaten.
* Skicka citronen och lägg några skivor på fisken. Ta några kvistar dill och lägg på toppen .
* Lägg ytterligare några skivor smör på fisken och stäng sedan igen foliet till ett litet paket. Var försiktig då foliet lätt går sönder.
Dags att lägga på grillen eller kör den i ugnen på ca. 175°c 
Tar väl kanske 20 min men ha koll. Temperaturen ska vara kring 55°c då fisken är klar.
 
POTATIS & GRÖNSAKSPANNA!
8 Små potatisar 
1 Zucchni
100g Champinjoner färska 
1 bukett Broccoli färsk
10 Körsbärstomater
Olivolja
Citronpeppar 
Saft från citronen 
 
* Blanda lite olivolja, citronsaft och citronpeppar i en bunke så att det smakar bra.
*Tvätta potatisen och dela på hälften eller på 4, lägg i bunken.
* Dela champinjonerna på 2 eller 4 beroende på storlek. Dela broccoli i mindre buketter. Lägg allt i bunken tillsammans med potatisen. Rör om och lägg upp det på en plåt men spar  lite av oljan i bunken.
( ett tips med bakplåtspapper i botten på plåten så fastnar det Inte lika lätt)
*Sätt in i ugnen på 225°c
* skiva zucchini i mindre bitar och dela tomaterna på hälften. Lägg i bunken och rör om. 
* Ta ut plåten och tillsätt zucchini och tomaterna.
Ställ in tills allt känns klart. Räcker att potatisen är helt klar det andra kan ha lite tuggmotstånd. 
Lycka Till!!!
 
PS. Har ALDRIG recept så gör det på känsla , så måtten är bara cirka. 😀
 
 
 

Grillad Kummel!