Grillad Kummel!

Nu när grillsäsongen börjat så blir det mycket mat på grillen när vädret tillåter. 
Har haft dåligt med tid och lust att lägga upp recept på ett bra tag, men ska försöka komma igång igen.
Blir nog mycket grillat ett tag.
 
Grillad Kummel!             4 port
600g Kummel
1 påse bladspenat färsk  
Smör
1 citron
Dill
Citronpeppar
 
* Dela fisken antingen i 4 portionsbitar eller på hälften.
* Riv av en aluminiumfolie så pass att allt får plats på den. (Fisk, sonat & smör)
* Lägg skivat smör på foliet, lägg på spenaten.
* Krydda fisken med citronpeppar runt om och lägg fisken ovan på spenaten.
* Skicka citronen och lägg några skivor på fisken. Ta några kvistar dill och lägg på toppen .
* Lägg ytterligare några skivor smör på fisken och stäng sedan igen foliet till ett litet paket. Var försiktig då foliet lätt går sönder.
Dags att lägga på grillen eller kör den i ugnen på ca. 175°c 
Tar väl kanske 20 min men ha koll. Temperaturen ska vara kring 55°c då fisken är klar.
 
POTATIS & GRÖNSAKSPANNA!
8 Små potatisar 
1 Zucchni
100g Champinjoner färska 
1 bukett Broccoli färsk
10 Körsbärstomater
Olivolja
Citronpeppar 
Saft från citronen 
 
* Blanda lite olivolja, citronsaft och citronpeppar i en bunke så att det smakar bra.
*Tvätta potatisen och dela på hälften eller på 4, lägg i bunken.
* Dela champinjonerna på 2 eller 4 beroende på storlek. Dela broccoli i mindre buketter. Lägg allt i bunken tillsammans med potatisen. Rör om och lägg upp det på en plåt men spar  lite av oljan i bunken.
( ett tips med bakplåtspapper i botten på plåten så fastnar det Inte lika lätt)
*Sätt in i ugnen på 225°c
* skiva zucchini i mindre bitar och dela tomaterna på hälften. Lägg i bunken och rör om. 
* Ta ut plåten och tillsätt zucchini och tomaterna.
Ställ in tills allt känns klart. Räcker att potatisen är helt klar det andra kan ha lite tuggmotstånd. 
Lycka Till!!!
 
PS. Har ALDRIG recept så gör det på känsla , så måtten är bara cirka. 😀
 
 
 

Kommentera här: