0 Läs mer >>
Gjorde friterad zucchini i helgen som blev riktigt gott.
Till det hade jag en kall vitlöksås.
Lätt att göra☺
 
Recept:
1 l Rapsolja
Zucchini  efter hur mycket  man vill ha
Salt
Frityrsmet:
1 dl Vetemjöl
1 dl Rismjöl
1/2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Bikarbonat
1/4 tsk salt
2 dl Kallt kolsyrat Vatten 
 
* Skiva zucchini i tunna skivor. Salta på båda sidor så att vätskan får dras ur. Torka bort vätskan och saltet (risk att det blir för salt annars).
* Blanda alla torra ingredienser till Frityrsmeten. Rör ner vattnet så att det blir en slät smet.
* Värm upp oljan till 175°C i en tjockbottnad kastrull.
* Doppa zucchinin en och en i smeten och lägg några i taget i oljan tills de fått fin gyllenbrun färg.
Låt rinna av på hushållspapper.
Ska ätas ny gjorda.
 
Vitlöksås!
2 dl Turkisk yoghurt  
Pressad vitlök efter smak
Salt och peppar
Lite Flytande  honung 
 
LYCKA TILL! 

Friterad zucchini!

0 Läs mer >>
Söndagsmiddag blev en fylld fläskytterfilerulle.
Följde inget recept  som vanligt så detta är på ett ungefär.☺  Mängd efter tycke och smak.
Serverade klyftpotatis, kall sås och en sallad.
 
Recept:
600g fläskytterfile
1/2-1 dl Röd Pesto
1 paket lufttorkad skinka (ca: 6 skivor)
1-2 dl riven ost , valfrit
Salt och svartpeppar 
 
* Börja med att skära upp filén till en platta, se bilderna.
* Bred ut peston över hela biten. 
* Lägg på skinkan och sedan osten.
* Rulla ihop och knyt ihop det hela. Krydda med salt och svartpeppar. 
* Stek den i ugn på 175 °C  tills den är 72 °C i mitten av biten. Tar väl ca: 45 min och låt den vila i aluminiumfolie en stund före upp skrivning. 
 
Sås:
4 dl Turkisk yoghurt 
ca: 1msk  Flytande  honung 
Örtkryddor som man tycker efter smak.  
Jag hade Persilado krydda som är en blandning på persilja, vitlök & salt.
 
* Blanda samman till en god sås.
Ställ i kylen tills den ska serveras. 
 
Lycka till! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fläskytterfilerulle!