Fläskytterfilerulle!

Söndagsmiddag blev en fylld fläskytterfilerulle.
Följde inget recept  som vanligt så detta är på ett ungefär.☺  Mängd efter tycke och smak.
Serverade klyftpotatis, kall sås och en sallad.
 
Recept:
600g fläskytterfile
1/2-1 dl Röd Pesto
1 paket lufttorkad skinka (ca: 6 skivor)
1-2 dl riven ost , valfrit
Salt och svartpeppar 
 
* Börja med att skära upp filén till en platta, se bilderna.
* Bred ut peston över hela biten. 
* Lägg på skinkan och sedan osten.
* Rulla ihop och knyt ihop det hela. Krydda med salt och svartpeppar. 
* Stek den i ugn på 175 °C  tills den är 72 °C i mitten av biten. Tar väl ca: 45 min och låt den vila i aluminiumfolie en stund före upp skrivning. 
 
Sås:
4 dl Turkisk yoghurt 
ca: 1msk  Flytande  honung 
Örtkryddor som man tycker efter smak.  
Jag hade Persilado krydda som är en blandning på persilja, vitlök & salt.
 
* Blanda samman till en god sås.
Ställ i kylen tills den ska serveras. 
 
Lycka till! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: