Fläskytterfilerulle!

Söndagsmiddag blev en fylld fläskytterfilerulle.
Följde inget recept som vanligt så detta är på ett ungefär.☺ Mängd efter tycke och smak.
Serverade klyftpotatis, kall sås och en sallad.
Recept:
600g fläskytterfile
1/2-1 dl Röd Pesto
1 paket lufttorkad skinka (ca: 6 skivor)
1-2 dl riven ost , valfrit
Salt och svartpeppar
* Börja med att skära upp filén till en platta, se bilderna.
* Bred ut peston över hela biten.
* Lägg på skinkan och sedan osten.
* Rulla ihop och knyt ihop det hela. Krydda med salt och svartpeppar.
* Stek den i ugn på 175 °C tills den är 72 °C i mitten av biten. Tar väl ca: 45 min och låt den vila i aluminiumfolie en stund före upp skrivning.
Sås:
4 dl Turkisk yoghurt
ca: 1msk Flytande honung
Örtkryddor som man tycker efter smak.
Jag hade Persilado krydda som är en blandning på persilja, vitlök & salt.
* Blanda samman till en god sås.
Ställ i kylen tills den ska serveras.
Lycka till!