Friterad zucchini!

Gjorde friterad zucchini i helgen som blev riktigt gott.
Till det hade jag en kall vitlöksås.
Lätt att göra☺
Recept:
1 l Rapsolja
Zucchini efter hur mycket man vill ha
Salt
Frityrsmet:
1 dl Vetemjöl
1 dl Rismjöl
1/2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Bikarbonat
1/4 tsk salt
2 dl Kallt kolsyrat Vatten
* Skiva zucchini i tunna skivor. Salta på båda sidor så att vätskan får dras ur. Torka bort vätskan och saltet (risk att det blir för salt annars).
* Blanda alla torra ingredienser till Frityrsmeten. Rör ner vattnet så att det blir en slät smet.
* Värm upp oljan till 175°C i en tjockbottnad kastrull.
* Doppa zucchinin en och en i smeten och lägg några i taget i oljan tills de fått fin gyllenbrun färg.
Låt rinna av på hushållspapper.
Ska ätas ny gjorda.
Vitlöksås!
2 dl Turkisk yoghurt
Pressad vitlök efter smak
Salt och peppar
Lite Flytande honung
LYCKA TILL!