0 Läs mer >>
Hittade detta recept i tidningen "Hembakat" och var tvungen att göra dem. Jag bytte ut basilikan mot min egen favorit krydda Persilado. En färdig kryddblandning på Lökbitar,Salt, Persilja, Vitlök, Paprika & Vitpeppar.
Passar bra till utflykten  eller lättare lunch/kvälls fika. 
Om man gör dem mindre så kan man nog kanske ha dem som en förrätt.
Goda blev de i alla fall.
 
Ost- & Skinkgifflar!                                16 stycken
 
25 g Jäst
4 dl Mjölk, fingervarmt
1 Ägg
1,5 tsk Salt
25 g Smör, rumsvarmt
8-10 dl Vetemjöl
Fyllning:
100-150 g valfri Ost, riven
ca. 200g Rökt Skinka, i tunna skivor
Färsk Basilika eller någon annan krydda
 
Pensling:
1 Ägg
Flingsalt
 
* Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen löst upp. Tillsätt ägg, salt, smör och vetemjöl ( lite i taget ). Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
* Dela degen i 16 bitar och kavla ut till rektanglar, ca 10 x 15 cm på ett mjölat bakbord. Skär 5-6 flikar på ena kortsidan, 6-7 cm långa. Lägg 1-2 skivor skinka, ca 1 msk ost och några basilikablad i andra änden
* Rulla ihop degen från kortsidan med fyllning. Lägg över flikarna runt rullen och fäst dem på undersidan. Böj gifflarna till månar.
*Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
* pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över flingsalt.
* Grädda mitt i ugnen i 10-14 min. Låt svalna på galler.
Kan ätas ljumna eller kalla och med en god sallad till.
>_<
 


Ost- & Skinkgifflar!

0 Läs mer >>
Tips på en snabbfixad tilltugg. Man tar Frysta Smördegsplattor och penslat dem med uppvispat ägg och kryddar med någon god favorit krydda. Tex örtkryddor, chili eller bara flingsalt.
Grädda i ugnen några minuter tills de fått fin färg. Ca 225 graders ugn.
>_<

Smördegspinnar!

0 Läs mer >>
Detta är ett recept jag haft liggandes jätte länge och som jag nu äntligen testat. Blev väldigt gott och framför allt såsen som är till. Den kan man lätt använda till sommarens grillrätter av ljust kött eller fisk. Den blev frisk & fräsch tack vare limen.
Nu till receptet.
 
Chilimarinerad Kycklingfilé!                            4 port
 
4 Kycklingfiléer
1 msk Matfett
 
Marinad:
1 Röd chili, hackad
1/2 dl Rapsolja
 1 Lime, Skal & saft av den
1 msk Brun farinsocker
1 tsk Salt
 
Sås:
2 dl Lätt Cream fraiche
1 Lime, Rivet skal av den
1 msk Brun farinsocker
1 tsk Sambal oelek
 
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Skär några snitt på ovansidan av filéerna.
* Blanda samman ingredienserna för marinaden. Vänd ner filéerna i marinaden och låt dem dra i ca: 30 min.
* Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i matfett. Stek klart i ugnen ca: 10-20 min. På grund av sockret i marinaden blir kycklingen lätt svart om den steks klart i stekpannan.
 
Såsen:
* Rör i hop ingredienserna för såsen och ställ kallt tills den ska serveras.
 
Servera vilken potatis variant  man vill eller ris. Och en god sallad till.
 
Smaklig måltid!         >_<
 
 
 

Chilimarinerad Kyckli...