Chilimarinerad Kycklingfilé

Detta är ett recept jag haft liggandes jätte länge och som jag nu äntligen testat. Blev väldigt gott och framför allt såsen som är till. Den kan man lätt använda till sommarens grillrätter av ljust kött eller fisk. Den blev frisk & fräsch tack vare limen.
Nu till receptet.
Nu till receptet.
Chilimarinerad Kycklingfilé! 4 port
4 Kycklingfiléer
1 msk Matfett
Marinad:
1 Röd chili, hackad
1/2 dl Rapsolja
1 Lime, Skal & saft av den
1 msk Brun farinsocker
1 tsk Salt
Sås:
2 dl Lätt Cream fraiche
1 Lime, Rivet skal av den
1 msk Brun farinsocker
1 tsk Sambal oelek
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Skär några snitt på ovansidan av filéerna.
* Blanda samman ingredienserna för marinaden. Vänd ner filéerna i marinaden och låt dem dra i ca: 30 min.
* Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i matfett. Stek klart i ugnen ca: 10-20 min. På grund av sockret i marinaden blir kycklingen lätt svart om den steks klart i stekpannan.
Såsen:
* Rör i hop ingredienserna för såsen och ställ kallt tills den ska serveras.
Servera vilken potatis variant man vill eller ris. Och en god sallad till.
Smaklig måltid! >_<