Ost- & Skinkgifflar!

Hittade detta recept i tidningen "Hembakat" och var tvungen att göra dem. Jag bytte ut basilikan mot min egen favorit krydda Persilado. En färdig kryddblandning på Lökbitar,Salt, Persilja, Vitlök, Paprika & Vitpeppar.
Passar bra till utflykten eller lättare lunch/kvälls fika.
Om man gör dem mindre så kan man nog kanske ha dem som en förrätt.
Om man gör dem mindre så kan man nog kanske ha dem som en förrätt.
Goda blev de i alla fall.
Ost- & Skinkgifflar! 16 stycken
25 g Jäst
4 dl Mjölk, fingervarmt
1 Ägg
1,5 tsk Salt
25 g Smör, rumsvarmt
8-10 dl Vetemjöl
Fyllning:
100-150 g valfri Ost, riven
ca. 200g Rökt Skinka, i tunna skivor
Färsk Basilika eller någon annan krydda
Pensling:
1 Ägg
Flingsalt
* Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen löst upp. Tillsätt ägg, salt, smör och vetemjöl ( lite i taget ). Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
* Dela degen i 16 bitar och kavla ut till rektanglar, ca 10 x 15 cm på ett mjölat bakbord. Skär 5-6 flikar på ena kortsidan, 6-7 cm långa. Lägg 1-2 skivor skinka, ca 1 msk ost och några basilikablad i andra änden
* Rulla ihop degen från kortsidan med fyllning. Lägg över flikarna runt rullen och fäst dem på undersidan. Böj gifflarna till månar.
*Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
* pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över flingsalt.
* Grädda mitt i ugnen i 10-14 min. Låt svalna på galler.
Kan ätas ljumna eller kalla och med en god sallad till.
>_<