Frödbröd i form

 
Ett gott frödbröd gjord i form. Även gott att rosta.
Recept är hittat på Linasbakskola.
 

FRÖBRÖD I FORM

2 formar

25g jäst (1/2 paket)
6 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
12–14 dl rågsikt (vetemjöl går också bra)
2 dl blandade frön (tex. Linfrön, Solrosfrön, pumpafrön, hasselnötter) 

Garnering
1/2 dl blandade frön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Knåda in frön i degen. Forma degen till 2 slät limpor. 

2. Tryck ut degen i avlångaformar, klädd med bakplåtspapper  (utan att jäsa). 

3. Garnering: Pensla på lite vatten på degen och strö över blandade frön.

4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 230 grader. 

5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 30 - 40 min . Lyft upp brödet i papperet och låt det svalna under en bakduk.

LYCKA TILL! 

Kommentera här: