
FRÖBRÖD I FORM
2 formar
25g jäst (1/2 paket)
6 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
12–14 dl rågsikt (vetemjöl går också bra)
2 dl blandade frön (tex. Linfrön, Solrosfrön, pumpafrön, hasselnötter)
Garnering
1/2 dl blandade frön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Knåda in frön i degen. Forma degen till 2 slät limpor.
2. Tryck ut degen i avlångaformar, klädd med bakplåtspapper (utan att jäsa).
3. Garnering: Pensla på lite vatten på degen och strö över blandade frön.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 30 - 40 min . Lyft upp brödet i papperet och låt det svalna under en bakduk.
LYCKA TILL!