Härligt ljust matbröd!

 
Ett till matbröd som jag gjort och som nästan blir som surdegsbröd.
Jag blanda i rågsikt också som inte var med i original receptet men som vi tyckte blev mycket gott. 
Recept är hittat på "myTaste"
 
 
2 bröd
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 5 dl Rågsik & 7,5 dl vetemjöl + mjöl till utbakning

Beskrivning

      •Arbeta snabbt ihop degen (den är och ska vara lös), strö över ett par msk mjöl över degen och låt det jäsa 1-1,5 timme.
      •Värm ugnen till 230°
      •Strö över lite mjöl på en arbetsbänk, lägg över degen försiktigt! (Knåda inte degen!)
      •Dela upp i bitar eller baka hel
      •Grädda ca 20-25 minuter
        Tips! Bakar du detta brödet 20 minuter till så går det mot en mörk och får en fyllig nötig smak, och smakar väldigt likt surdegsbröd!

          LYCKA TILL! 


      Kommentera här: