Härligt ljust matbröd!

Ett till matbröd som jag gjort och som nästan blir som surdegsbröd.
Jag blanda i rågsikt också som inte var med i original receptet men som vi tyckte blev mycket gott.
Recept är hittat på "myTaste"
Härligt ljust matbröd!
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 dl mjölk
- 25 g jäst
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 5 dl Rågsik & 7,5 dl vetemjöl + mjöl till utbakning
Beskrivning
- •Arbeta snabbt ihop degen (den är och ska vara lös), strö över ett par msk mjöl över degen och låt det jäsa 1-1,5 timme.
- •Värm ugnen till 230°
- •Strö över lite mjöl på en arbetsbänk, lägg över degen försiktigt! (Knåda inte degen!)
- •Dela upp i bitar eller baka hel
- •Grädda ca 20-25 minuter
- Tips! Bakar du detta brödet 20 minuter till så går det mot en mörk och får en fyllig nötig smak, och smakar väldigt likt surdegsbröd!
- LYCKA TILL!