Egen Tomatsås/Soppa!



Varje år får jag mycket tomater och då gör jag tomatsås på det vi inte hinner äta upp. Blir inte lika röd som dom man köper men så mycket godare.
Kan även ätas som soppa, och då tillsätter jag lite grädde men kan äta utan med.
Har inga exakta mått men jag fyller en långpanna med:
Tomater i olika sorter & färger, delade. Ugn 200 grader
2-3 Röd/Gul lök i klyftor
2-3 Chili efter smak och styrka, i bitar med eller utan frön
5 Vitlöksklyftor, delade
2-3 Paprika, i bitar
Färska kryddor så som, Rosmarin, Timjan, Persilja, oregano, Basilika
Salt & Svart Peppar
Blanda i hop:
1 dl Olivolja
4 msk Honung
4 msk Vinäger, balsam, rött eller vitt
Häll det över tomaterna och övrigt, blanda runt.
Sätt in mitt i ugnen och låt stå i ca. 20-30 min, ska ha fått lite bränd färg och vätskas av sig.
Häll över i en bunke och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar om det behövs
Klart att använda
Lycka till!