Chilisalt! 




Jag gör chilisalt av mina chilifrukter. Gott att göra kryddsmör på eller krydda till det man vill.
Man kan göra på lite olika sätt och olika mängder men jag gör så här:
CHILISALT!
2 dl Flingsalt
3-5 Chilifrukter beroende på deras styrka och hur starkt man vill ha
1 kruka Persilja, färsk (om man vill)
1-3 Vitlöksklyftor (om man vill)
* Kärna ur chilin och dela, lägg i en mixer & mixa lite. (behåll kärnorna om man vill ha riktigt het)
* Tillsätt flingsaltet och eventuellt persilja och vitlök. Man kan smaksätta med andra färska kryddor också.
* Mixa allt fint och bred ut på bakplåtspapper.
* Torka i ugnen på ca. 75 grader tills det är helt torrt. Man får vända runt några gånger under tiden.
* Låt svalna något och mixa allt igen. Var försiktig när ni tar av locket då det kan bli starkt doft.
Sila bort kärnorna om du haft med mycket sånt.
* Häll upp på burk/burkar
Lycka till!