1 Läs mer >>
Chilisalt! 
Jag gör chilisalt av mina chilifrukter.  Gott att göra kryddsmör på eller krydda till det man vill. 
Man kan göra på lite olika sätt och olika mängder men jag gör så här:
 
CHILISALT! 
2 dl Flingsalt
3-5 Chilifrukter beroende på deras styrka och hur starkt man vill ha
1 kruka Persilja, färsk (om man vill) 
1-3 Vitlöksklyftor (om man vill) 
 
* Kärna ur chilin  och dela,  lägg i en mixer & mixa lite. (behåll kärnorna om man vill ha riktigt het) 
* Tillsätt flingsaltet och eventuellt persilja och vitlök.  Man kan smaksätta med andra färska kryddor också. 
* Mixa allt fint och bred ut på bakplåtspapper.
* Torka i ugnen på ca. 75 grader tills det är helt torrt.  Man får vända runt några gånger under tiden.
* Låt svalna något och mixa allt igen. Var försiktig när ni tar av locket då det kan bli starkt  doft. 
   Sila bort kärnorna om du haft med mycket sånt. 
* Häll upp på burk/burkar
 
Lycka till!
 
 

CHILISALT!

0 Läs mer >>
Varje år får jag mycket tomater och då gör jag tomatsås på det vi inte hinner äta upp.  Blir inte lika röd som dom man köper men så mycket godare.
Kan även ätas som soppa, och då tillsätter jag lite grädde men kan äta utan med. 
Har inga exakta mått men jag fyller en långpanna med:
 
Tomater i olika sorter & färger, delade.                                                                     Ugn 200 grader
2-3 Röd/Gul lök i klyftor
2-3 Chili efter smak och styrka, i bitar med eller utan frön
5 Vitlöksklyftor, delade
2-3 Paprika, i bitar
Färska kryddor så som,  Rosmarin, Timjan, Persilja,  oregano, Basilika
Salt & Svart Peppar
 
Blanda i hop:
1 dl Olivolja
4 msk Honung 
4 msk Vinäger, balsam, rött eller vitt
 
Häll det över tomaterna och övrigt, blanda runt.
Sätt in mitt i ugnen och låt stå i ca.  20-30 min, ska ha fått lite bränd färg och vätskas av sig. 
Häll över i en bunke och mixa till en slät sås.  Smaka av med salt och peppar om det behövs
Klart att använda
Lycka till! 
 
 
 

Egen Tomatsås/Soppa!