Laxtårta med löjrom!

En god förrätt som är enkel att göra och kan förberedas före.  Recept och bild taget från Atlas recept.  Här glömt att ta egen bild när jag gjort den. Nu till receptet. 
 
Laxtårta med löjrom!                 ca. 25 bitar
 
150 g Kavring
50 g Smör

4 Gelatinblad
200g Kallrökt lax
1/2 dl Fint skuren färsk gräslök
500 g Kesella kvarg
2 dl Lätt Creme Fraiche
1/2 Citron, finrivet skal och saft 
1 krm Stött rosépeppar
1/2 tsk Salt
 
½ Rödlök
100 g Löjrom eller stenbitsrom
Gräslök till ganering
 
 
 
  • Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en fyrkantig eller rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl.
  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  • Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, citronskal- och saft, peppar och salt i en bunke.
  • Plocka upp gelatinet och lägg i en liten kastrull. Smält på svag värme och blanda väl med smeten.
  • Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 tim.
  • Finhacka rödlöken. Garnera laxtårtan med rödlök, gräslök och rom.
Lycka till! 

Kommentera här: