Kokostoscakaka

En seg chokladkaka med kokostoscatäcke som är jätte god och värt att prova. 
Finns flera recept på nätet av denna.
Med kokosflan så smakar det inte lika mycket kokos, i fall man inte är så förtjust i det.
 
Ingredienser:
 
KLADDKAKSBOTTEN:
200g smör
4 st ägg
5 dl strösocker (3 dl om du vill ta mindre socker) 
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
 
KOKOSTOSCA:
150g kokosflan eller 200g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75g smör
 
* Sätt ugn på 200g
* Smält smöret i kastrull på svag värme. 
* Klä en ugnsform ca. 27 * 37 cm med bakplåtspapper
* Mät upp ägg & strösocker i en bunke och vispa till ljus pösig smet
* Tillsätt Vaniljsocker, salt & kakao och vispa ihop till jämn smet
* Tillsätt vetemjöl & smält smör och blanda ihop snabbt till en jämn smet
* Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200g ca 15 min. Kakan ska ha fått färg och klara av att bära toscasmeten. 
 
* Häll kokos, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på medelvarm platta. Rör om när smöret smälter så att det blir en jämn smet. Låt det sedan koka upp & låt sjuda ca 5 min. 
* När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 min i ugn tills kakan fått gullenbrun färg. 
* Låt kakan svalna och skär sedan i bitar med vass kniv. 
 
LYCKA TILL! 
 
 

Kommentera här: