Kokostoscakaka

En seg chokladkaka med kokostoscatäcke som är jätte god och värt att prova.
Finns flera recept på nätet av denna.
Med kokosflan så smakar det inte lika mycket kokos, i fall man inte är så förtjust i det.
Ingredienser:
KLADDKAKSBOTTEN:
200g smör
4 st ägg
5 dl strösocker (3 dl om du vill ta mindre socker)
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
KOKOSTOSCA:
150g kokosflan eller 200g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75g smör
* Sätt ugn på 200g
* Smält smöret i kastrull på svag värme.
* Klä en ugnsform ca. 27 * 37 cm med bakplåtspapper
* Mät upp ägg & strösocker i en bunke och vispa till ljus pösig smet
* Tillsätt Vaniljsocker, salt & kakao och vispa ihop till jämn smet
* Tillsätt vetemjöl & smält smör och blanda ihop snabbt till en jämn smet
* Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200g ca 15 min. Kakan ska ha fått färg och klara av att bära toscasmeten.
* Häll kokos, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på medelvarm platta. Rör om när smöret smälter så att det blir en jämn smet. Låt det sedan koka upp & låt sjuda ca 5 min.
* När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 min i ugn tills kakan fått gullenbrun färg.
* Låt kakan svalna och skär sedan i bitar med vass kniv.
LYCKA TILL!