Vegetarisk Lasagne

Detta är ett recept från ICA på en god lasagne med halloumi, spenat & pumpakärnor. Något jag tycker ni ska pröva då den även går fort att göra. Receptet kommer här.
Ingredienser. 4 portioner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
- 3 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 tsk flytande honung
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
- 4 dl vatten
- 200 g fryst bladspenat
- 2 halloumi (à 200 g)
- 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
- 1 1/2 dl riven prästost eller någon annan ost
- salt och svartpeppar
- ev färsk timjan till garnering
* Sätt ugnen på 225°C.
* Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
* Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter
* Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
* Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
* Skär halloumin i tunna skivor.
* Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
* Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan.
Servera med en sallad och ett gott bröd
LYCKA TILL!