0 Läs mer >>
Vår nya favorit paj.  Receptet är taget från ICA's  knäckiga rabarberpaj som jag har gjort lite ändring så som, lagt till hallon och tagit mer vaniljsocker . Nu till receptet. 

 Ingredienser :
  • 500 g rabarber & hallon
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra    ingredienserna.

* Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar, låt hallon rinna av om de varit frysta.      Lägg dem i en smord ugnssäker form (ca 26 cm i diameter) och blanda om dom. 
  Bred på smeten.

Grädda pajen mitt i ugnen 30-40 minuter, tills den fått fin färg.

Servera ljummen till vaniljglass eller vaniljsås. Självklart kan den ätas kall men inte lika gott.

Lycka till! 

Knäckig Rabarber & Ha...

0 Läs mer >>
Kastade ihop detta till middag i dag. Blandade i hop kött & rotfrukter i en ugnsform och blandade till en marknad som jag slog över allt och blanda runt. 
Detta hade jag men man kan ta vad man känner för. 
Skriver inga mängder utan man får ta vad man tror behövs

Ingredienser:

Fläskytterfile - srtimla
Potatis - klyftas
Morötter - klyftas 
Palsternackor - klyftas

* Lägg allt i en ugnsform 

Marinad:
Rapsolja
Soja. (kan väljas bort) 
Salt
Örtkryddor. (kan välja vilka kryddor man vill)
Vitlök

* Blanda i hop marinaden och häll den över köttet & rotfrukterna , blanda runt. 
* Ställ in formen i 225 graders ugn i ca 30min , eller tills det är klart. 
Servera en god sallad till. 
LYCKA TILL! 





Kött & Rotfrukter i u...

0 Läs mer >>
Detta är ett recept från ICA på en god lasagne med halloumi, spenat & pumpakärnor. Något jag tycker ni ska pröva då den även går fort att göra. Receptet kommer här. 

Ingredienser.                 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
  • 4 dl vatten
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 halloumi (à 200 g)
  • 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
  • 1 1/2 dl riven prästost eller någon annan ost
  • salt och svartpeppar
  • ev färsk timjan till garnering
* Sätt ugnen på 225°C.
* Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
* Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter
* Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
* Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka        ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
* Skär halloumin i tunna skivor.
* Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form,     ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
* Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan.

Servera med en sallad och ett gott bröd

LYCKA TILL! 

Vegetarisk Lasagne