
Vår nya favorit paj. Receptet är taget från ICA's knäckiga rabarberpaj som jag har gjort lite ändring så som, lagt till hallon och tagit mer vaniljsocker . Nu till receptet.
Ingredienser :
- 500 g rabarber & hallon
- 2 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 125 g smör
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl ljus sirap
- smör till formen
Gör så här:
* Sätt ugnen på 200°C.
* Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
* Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
* Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar, låt hallon rinna av om de varit frysta. Lägg dem i en smord ugnssäker form (ca 26 cm i diameter) och blanda om dom.
Bred på smeten.
* Grädda pajen mitt i ugnen 30-40 minuter, tills den fått fin färg.
Servera ljummen till vaniljglass eller vaniljsås. Självklart kan den ätas kall men inte lika gott.
Lycka till!