Baljväxt bröd!

Ett jätte gott bröd gjort på färdig kokta kikärtor & vatten som vätska.
Men man kan även använda linser eller sojabönor. Receptet är från ICA
Nu till receptet.
Baljväxt bröd. 12 små bröd
- 230 g avrunna Kikärter
- ca 4 1/2 dl vatten
- 12 g torrjäst (12 g motsvarar 1 påse)
- 2 tsk salt
- 1/2 dl rapsolja
- 1 msk ljus sirap
- 5 dl rågsikt
- 7 - 7 1/2 dl vetemjöl special
- * Mixa kikärtorna med ca hälften av vattnet i mixer eller med mixerstav tills det blir en tunn vätska. Tillsätt resten av vattnet så att det tillsammans blir 7 dl degvätska (för 12 småbröd).
- * Värm degvätskan till 42°C (använd gärna en termometer). Häll jästen i en bunke och häll vätskan över eller blanda ihop enligt anvisning på förpackningen.
- * Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och till sist hälften av vetemjölet. Arbeta in resten av mjölet efter hand. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken 30 minuter.
- * Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Skär varje längd i 6 delar och rulla till 12 bullar (för 12 småbröd). Skåra ev bullarna med vass kniv. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs övertäckt i ca 30 minuter.
- * Sätt ugnen på 225°C.
* Grädda i ca 15 minuter mitt i ugnen
Lycka till!