Pluras Lammgryta!

Gjorde denna Lammgryta i helgen. Ett recept jag hittade Coops receptsida. Mycket gott, med det tycker jag om det mesta jag lägger upp.
Pluras Lammgryta! 8 Port
- 1.5kg Lammkött med ben (rygg, hals, bog eller bringa)
- 200g Rökt Sidfläsk
- 1 msk Smör
- 0.5 tsk Svartpeppar
- 1 Gul Lök, hackad
- 4 Vitlöksklyftor, hackade
- 3 msk Tomatpuré
- 2 Morötter, slantade
- 400g Hela Tomater (1 burk)
- 2 msk hackad Timjan, färsk
- 5 dl Rödvin
- 15 Steklökar
- 250g Champinjoner
- 2 tsk Olivolja
- 2 dl Kalamataoliver, urkärnade
- 1 tsk Salt
- * Tärna lammköttet. Skär bort fläskets svål.
- * Hetta upp en gryta och bryn lammköttet i omgångar i smör. Salta och peppra. Lägg i benen med köttet.
- * Tillsätt lök och vitlök och stek hastigt ihop med köttet. Häll i tomatpuré och stek ytterligare någon minut under omrörning.
- *Lägg i morötter, tomater och timjan. Häll på vinet. Sänk värmen. Låt sjuda under lock ca 2 timmar, tills köttet nästan faller isär.
- *Skär fläsket i bitar. Skala lökarna. Hetta upp en stekpanna och stek fläsk, lök och svamp i olja. Lägg ner i grytan tillsammans med oliverna men ta upp benen först. Låt stå 5–10 min innan servering.
Lycka till!