INLAGDA VÄSTERÅSGURKOR


Här kommer ett tips om hur lätt det är att lägga in Västeråsgurka.
Blir jättegott och man kan variera smaksättning, antingen pepparrot eller chili.
Grundrecept är från "Santa Maria" (Farmors inlagda västeråsgurka) som jag hittat på nätet.
1kg Västeråsgurka
5 st Dillkronor/dillkvistar
1 dl Pepparot
3 msk Senapsfrön gula
2 msk Vitpepper hel
5 dl Vatten
2 dl Ättika 12%
2 msk Salt
500 g Strösocker
* Tvätta rent gurkorna
* Skär gurkorna i skivor och varva med Dillkronor/dillkvistar, skivad Pepparrot, Senapsfrön och Vitpeppar i en glasburk.
* Koka ihop Vatten, Ättika, Salt och Socker till i läggningen i ca 10 min.
* Slå därefter den kokande lagen över gurkorna.
* Låt svalna och sätt sedan på lock.
* Förvara burkarna i kylskåp, efter en vecka är gurkorna klara att ätas.
Lycka till🤗