0 Läs mer >>
Här tänker jag bara ge lite tips. 
Dessa tårtor har jag gjort nu i sommar. Den ena beställde jag riktigt bra marsipan att lägga som lock och den andra är köpt på rulle från affären.
Då kvaliteterna skiljer sig så pass mycket åt så är det värt att beställa och lägga några kronor mer. 
Det var inte svårt att kavla ut och framför allt den sprack inte vilket den andra lätt gör. 
Sedan har jag börjat garnera med blommor, man kan även ta frukter. 
Jag klipper av sugrör som jag stoppar ner i tårtan och som jag sticker ner blommorna i.
Den vita tårtan är med den beställda marsipanen. 
Det var mitt tips🤗

TIPS OM TÅRTOR!

0 Läs mer >>
Här kommer ett tips om hur lätt det är att lägga in Västeråsgurka. 
Blir jättegott och man kan variera smaksättning, antingen pepparrot eller chili. 
Grundrecept är från "Santa Maria"  (Farmors inlagda västeråsgurka)  som jag hittat på nätet. 
 
1kg Västeråsgurka
5 st Dillkronor/dillkvistar
1 dl Pepparot
3 msk Senapsfrön gula
2 msk Vitpepper hel
5 dl Vatten
2 dl Ättika 12%
2 msk Salt
500 g Strösocker
 
* Tvätta rent gurkorna
* Skär gurkorna i skivor och varva med Dillkronor/dillkvistar,  skivad Pepparrot, Senapsfrön och Vitpeppar i en glasburk. 
* Koka ihop Vatten, Ättika, Salt och Socker till i läggningen i ca 10 min. 
* Slå därefter den kokande lagen över gurkorna. 
* Låt svalna och sätt sedan på lock. 
*  Förvara burkarna i kylskåp, efter en vecka är gurkorna klara att ätas. 
Lycka till🤗

INLAGDA VÄSTERÅSGURKO...