Pilgrimsmusslor med avokadokräm!

 
Hade en trevlig middagsbjudning i helgen med mycket god mat. Här är receptet på en av förrätterna, det som är i skålen är heta ost gratinerade räkor och de receptet finns redan upplagd.
Nu till receptet ☺
 
Pilgrimsmusslor med avokadokräm!             6 port
 
6 Pilgrimsmusslor stora (tinade)
1 msk Smör
1 krm Svartpeppar
0.5 tsk Salt
 
Kräm:
2st Stora Avokadon
3 msk Crème fraiche
2 tsk pressad Citronsaft
2 krm Salt
1 krm Svartpeppar
 
* Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Lägg i en skål tillsammans med crème fraiche, Citronsaft och kryddor. Mixa snabbt ihop till en slät kräm. Ställ kallt till servering men gör den inte allt för tidigt då den kan bli brun i färgen efter ett tag.
* Hetta upp smör i en stekpanna. Salta musslorna och stek i het panna ca:30 sekunder på varje sida. Ta genast upp musslorna ur pannan.
* strö över svartpeppar och servera tillsammans med avokadokräm och eventuellt rostat bröd.
Lycka till!



Kommentera här: