Pannacotta med mjölk- och vit choklad

Detta recept har jag hittat av Linus som vann "Hela Sverige bakar 2015" Gott gott.....
 
Tid: 6-8 timmar        8-10 port
 
Mjölkchokladpannacotta 
1,5 Gelatinblad
250 g Mjölkchoklad
5 dl Vispgrädde
 
* Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
* Hacka chokladen och lägg i en skål.
* Värm gräden i en kastrull och häll den över chokladen.
Rör till en len smet och tillsätt därefter gelatinbladen. 
* Häll smeten i exempelvis vinglas och luta dem ner. Pröva att bulla upp en kökshandduk att luta glasen mot.
* Ställ i kylskåpet i 3-4 timmar.
 
Vit chokladpanacotta 
2 Gelatinblad
150 g Vit choklad 
3 dl Vispgrädde 
 
* Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 
* Hacka chokladen och lägg i en skål. 
* Värm grädden i en kastrul och häll över chokladen. 
Rör till en len smet och tillsätt därefter gelatinbladen. 
* Häll den åt motsatta hållet i vinglaset med mjölkchokladpannacotta och luta ner det.
Ställ kallt i 3-4 timmar.
Servera hallon eller annan frukt till.
LYCKA TILL! 
 

Kommentera här: