Marinerad fläskytterfilè med god sås!

Detta recept hittade jag på nätet och testade. Blev en riktigt god sås faktiskt. Vi gjorde ugnsrostade grönsaker till men man tar det man känner för. Nu till receptet.
 
Marinerad fläskytterfilé med god sås!                      4 port
 
500-600 g Fläskytterfilé
1 msk Honung
1 msk Röd Balsamvinäger
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Soja
1/2 dl Olivolja
Smör att steka i
Salt & Svartpeppar
 
Sås
1 tsk Soja
1 msk Rosmarin, finhackad
3 dl Grädde
1 msk Marinad från köttet
Salt & Svartpeppar
 
* Putsa av filén från fett och senor. Skala vitlöken och finhacka den. Blanda vitlök, olivolja, soja, balsamvinäger och honung i en skål. Häll marinaden i en påse och lägg i filén. Låt det marineras i minst en timme eller gärna över natten.
Glöm ej att spara lite marinad till såsen
* Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn filén runt om. (skölj ej ur stekpannan)
Lägg över köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 25-30 min beroende på ugn. Har man en termometer kan man sticka in den i den tjockaste delen av filen och stek tills innertemperaturen visar 63-65 grader.
Låt vila i aluminiumfolie en stund innan den skivas upp.
 
Sås
Tillsätt grädde, marinad, soja och finhackad rosmarin i stekpannan och låt såsen koka på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt & peppar och ev. lite mer balsamvinäger.
 
Skiva upp köttet och servera med såsen och det man vill ha till.
Lycka till >_<

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Hej Ingrid !
Vilken bra sida !!!
Detta var jättegott👍
Detta ska jag bjuda Katta på nästa lördag !
Kram Muggen

2 Anonym:

skriven

Ååååå.. vad kul att du tycker det 😀

Kommentera här: