Fläskfilé med kreolskans sås!

Då har jag prövat något nytt igen som blev mycket gott. 
 
Fläskfilé med Kreolskansin sås!              ca: 4 port
 
500 g Fläskfilé
100 -150 g Chorizo
Färsk Rosmarin
Salt & Svart peppar  
Smör att steka i
 
sås:
1 Röd paprika
Smör att steka i
1 msk Vetemjöl
2.5 dl Mellangrädde  (eller blanda Vispgrädde & mjölk)
1 dl Vatten 
1.5 msk Kalvfond
1 tsk Rosmarin 
1 dl Svarta oliver
1 dl Corni choner
1 dl Syltlök
 
* Sätt ugnen på 200°c.
* Putsa filén och bryn den runtom i en stekpanna. Salta och peppra.  Ta upp på en skärbräda. 
* Skär snitt med ca:1 cm  mellanrum i filén och lägg 2 skivor chorizo & en rosmarin kvist i varje snitt.
* Lägg i ugnsfast form och stek i ca:20-30 min
 
sås:
* Strimla paprikan och stek i smör.
* Pudra över Vetemjöl  och tillsätt  grädde, vatten, kalvfond och rosmarin. Låt puttra ett tag på svagare. 
* Tillsätt  oliver, corni chorner och syltlök låt sjuda en stund till. Smaka av med salt & peppar. 
 
Servera med vad man vill och känner för,  jag har klyftpotatis och sallad till.
LYCKA TILL! 

Kommentera här: