Fläskfilé med kreolskans sås!

Då har jag prövat något nytt igen som blev mycket gott.
Fläskfilé med Kreolskansin sås! ca: 4 port
500 g Fläskfilé
100 -150 g Chorizo
Färsk Rosmarin
Salt & Svart peppar
Smör att steka i
sås:
1 Röd paprika
Smör att steka i
1 msk Vetemjöl
2.5 dl Mellangrädde (eller blanda Vispgrädde & mjölk)
1 dl Vatten
1.5 msk Kalvfond
1 tsk Rosmarin
1 dl Svarta oliver
1 dl Corni choner
1 dl Syltlök
* Sätt ugnen på 200°c.
* Putsa filén och bryn den runtom i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp på en skärbräda.
* Skär snitt med ca:1 cm mellanrum i filén och lägg 2 skivor chorizo & en rosmarin kvist i varje snitt.
* Lägg i ugnsfast form och stek i ca:20-30 min
sås:
* Strimla paprikan och stek i smör.
* Pudra över Vetemjöl och tillsätt grädde, vatten, kalvfond och rosmarin. Låt puttra ett tag på svagare.
* Tillsätt oliver, corni chorner och syltlök låt sjuda en stund till. Smaka av med salt & peppar.
Servera med vad man vill och känner för, jag har klyftpotatis och sallad till.
LYCKA TILL!