Porterstek!

Poterstek är något man gör alldeles för sällan med tanke på så gott det är.
Vill lägga upp den som ett kom i håg på en god gammal rätt. Kan även göras med grytbitar.
PORTERSTEK!
 
1 - 1,5 kg Nöt / Älg stek
 
Lag:
1 flaska 33 cl Porter
0,5 dl Soja
1 dl Svartvinbärssaft , koncentrerad
1 Gul lök i klyftor
2-4 Vitlöksklyftor, pressad
2 Buljongtärningar (kött)
5-6 hela Svartpepparkorn
5-6 Enbär
1 tsk Timjan torkad
3-5 dl Grädde
 
* Bryn köttet runt om i en gryta. Tillsätt Porter, Soja, Saft, Lök, Buljongtärningar och alla Kryddor.
* Låt koka i ca: 2 timmar.
*Ta upp köttet och sila av skyn. Häll tillbaka skyn i grytan och tillsätt Grädden.
* Smaka av med Salt & Peppar.
* Skiva upp köttet och lägg ner i grytan igen.
Serveras med kokt potatis och grönsaker.
Mumms.......

Kommentera här: