Råkostsallad!

En härligt god råkostsallad är aldrig fel. Det som är bra med en råkostsallad är att den håller i en vecka.
Det blir mycket av denna sats så man kan halvera satsen om man är själv om den.
Det blir mycket av denna sats så man kan halvera satsen om man är själv om den.
Råkostsallad!
1 kg Vitkål
2 Morötter
2 Paprikor, röd eller gul
1 Purjolök
2 saltgurkor
Dressing:
1/2 dl Rapsolja
1/2 dl Vitvinsvinäger
1/2 dl Strösocker
* Blanda samman ingredienserna till dressingen i en kastrull och koka ihop tills sockret smält. Låt svalna.
* Riv Vitkålen & Morötterna.
* Hacka Paprikor & Saltgurkan i små tärningar.
* Skiva Purjolöken tunt. Blanda allt i en stor bunke och häll över den avsvalnade dressingen, rör om.
(Krydda med lite salt & svartpeppar om man vill)
Förvaras i skylskåpet upp till en vecka.
Lycka till!