Fläskrulader i äppelcidersås!

Prövade detta recept som min kollega lagt fram på jobbet, blev mycket gott.
Fast att det är ansjovis i så känner man inte det.
Det var äpplen kokta i äppelcider till som blev en god syrlighet till rätten.
Nu till receptet.
Fläskrulader i Äppelcidersås! 4 port
8 (700g) Tunna breda skivor Fläskkött av ex. Bogen eller Fläskytterfilé som bankade ut.
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
2 msk Smör
6 dl Oxfond, utspädd
Fyllning;
8 skivor Bacon
1/2 - 1 Gul Lök (jag tog en 1/2)
2 Ättiksgurkor
2 Ansjovisfiléer
1 msk svensk Senap
Äppelklyftor & Sås;
2 Äpplen av fast sort
3 dl Äppelcider, torr
3 dl Grädde
1 msk Ansjovisspad
1 msk Svartvinbärsgelé
Salt, Vitpeppar, Soja
ev. Maizena till redning
Servering:
Svartvinbärsgelé
Potatis i någon form, kokt eller ugnsstekt
Salla
* Börja med fyllningen. Skala och hacka löken fint, Hacka ättiksgurkan och ansjovisen och blanda allt i en bunke tillsammans med senapen.
* Salta och peppra köttskivorna. Bred ett tunt lager av senapsblandningen på köttet. Lägg baconskiva på varje och rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn fläskruladerna i smör i en stekpanna/stekgryta. Tillsätt oxbuljongen och låt rulladerna småkoka i ca, 45 min, eller tills de är möra.
* Skala, dela, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem mjuka i äppelcidern, ca 5 min. Lyft klyftorna ur spadet (spadet spares till såsen) och toppa dem med lite gelé vid servering.
* Förbered potatisen som ska vara till.
* Ta upp ruladerna ur oxbuljongen och ta bort tandpetarna. Koka ner buljongen och äppelcider från äppelkoket till hälften. Tillsätt grädde, ansjovisspad och 1 msk gelé. Smaka av med salt, peppar och soja. Red eventuellt av med maizena.
* Värm ruladerna i såsen före servering. Servera med äppelklyftor toppad med gelé, sallad och potatisen.
LYCKA TILL!