Saffransskorpor
Receptet har jag hittat från "Leila", hon har ett till där hon har mandlar istället för pistagenötter & apelsinskal.
Men jag tycker den här passar bättre till glögg/jultiden.
Nu till receptet.
Saffransskorpor! ca: 35 st
100 g Smör
1 g Saffran
2 Ägg
Skal av 2 Apelsiner
1 1/2 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
2 dl Pistagenötter skalade
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
* Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
* Blanda de torra ingredienserna och de hela pistagenötterna, vänd ner det i bunken med äggsmeten.
* Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något.
* Grädda dem i mitten av ugnen i ca: 20 minuter.
* Ta ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 125 grader.
* Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
* Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i ca: 15 minuter.
Klara för att avnjutas.
