Gratinerad Fläskfilé!

 
Denna rätt gjorde jag idag på farsdag. Serverade pasta & broccoli till. En mycket god och enkel rätt.
 
Gratinerad fläskfilé!           4 port
 
600 g Fläskfilé
2 st Tomater
1 pkt Bacon, tärnad
200 g Kantareller
3 dl Grädde
2 msk Dijon senap
2 vitlöksklyftor
1 msk Kalvfond
lite Cayenne peppar
2 dl Riven ost
* Bryn bacon och låt rinna av på papper. Stek kantarellerna och lägg på sidan.
* Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor och salta & peppra.
* Skiva tomaterna och lägg dem i botten på en smord ugnsform. Lägg den brynta filén och svampen över.
* Vispa ur pannan med grädden, tillsätt senap, vitlök (pressad) & kalvfond. Salta & peppra och lite Cayenne om man vill ha lite sting. Rör ner bacon i såsen.
* Häll över såsen i formen och strö över osten. Gratinera i 225 graders ugn i 20 min eller tills osten fått fin färg.
 
Servera med pasta och broccoli eller någon sallad. Smaklig måltid!



Kommentera här: