Fisksoppa

Denna fisksoppa är mycket populär hemma hos mej. Jag brukar mixa grönsakerna för då brukar det även gå hem hos de som inte gillar det. Men fiskbitarna och räkorna får vara hela.
Receptet är på ett ungefär då jag sällan följer dom. Kryddningen får man styra lite efter smak.
RECEPT
900g Blandade Fisksorter, i tärningar
200g Räkor
3 Morötter, i bitar
1/2 Purjolök, skivad
3-4 Vitlöksklyftor, pressad/hackad
2 Paprikor, i bitar
2 påsar Saffran
3 dl Vittvin
500g Krossade Tomater
2st Fiskbuljongtärningar
ca 5 dl Vatten
2-3 dl Matlagningsgrädde
(1/2 pressad citron)
Dill, efter smak
Paprikapulver, salt, svartpeppar, chili
Olivolja att steka i
* Bryn morötter, purjolök, vitlök, paprika och saffran lite.
* Krydda med lite paprikapulver & chili, kan smakas av mer mot slutet.
* Häll i vinet och låt sjuda en stund.
* Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar och vatten. (Och lite citronsaft, smaka av)
* Låt det hela koka på svag värme tills morötterna är mjuka och går att mixa.
* Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät.
* Ställ tillbaka på plattan och tillsätt grädde, dill och fisken, låt det sjuda tills fisken är klar.
* Smaka av med kryddor och tillsätt räkorna.
Servera med ett gott hembaktbröd
Lycka till!