0 Läs mer >>
Detta är värt att pröva. Väldigt gott bröd men går lätt att göra 3 bröd i stället för 2, om man inte vill ha höga bröd. Jag gjorde på vatten & inte mjölk. 
Kommer testa att ta mörkare sirap och mer av Rågsikt en nästa gång för att se hur det blir då. 
Här kommer receptet som är från Linasbakskola.se
 
Skogaholmslimpa.          2-3 bröd
 
50g Jäst
7 dl Vatten eller Mjölk, fingervarmt
2 tsk Salt
100g Smör, rumsvarmt
1 1/2 dl Ljus Sirap (mörk funkar också) 
9 dl Rågsikt
Ca. 9 dl Vetemjöl 
 
Gör så här:
 
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten/mjölken och blanda tills jästen lösts upp. 
Tillsätt salt, smör, sirap & rågsikt. Blanda väl. 
Tillsätt vetemjöl lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. 
Knåda degen i några minuter. 
Låt den jäsa under bakduk i ca. 45 min. 
     
2. Dela degen i 2 - 3 delar. 
Forma degbitarna till limpor & lägg dem i varsin limpform, klädd med bakplåtspapper. 
Strö över lite vetemjöl & låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. 
Sätt ugnen på 180 grader. 
 
3. Grädde limporna längst ner i ugnen i ca 50 min. 
Ta upp dem ur formarna för att svalna under bakduk. 
 
Lycka till! 
 
 

Linas Skogaholmslimpa