0 Läs mer >>
Den absolut godaste pajen vi vet,  inte så nyttig men vad gör väl det ibland😉
Kan varieras med vilken frukt man vill, jag gör den på halv dåliga äpplen ibland istället för att kasta dom. Då steker jag dom med lite smör, kanel och socker först.  
Men här är detta receptet. 

Knackig paj med Hallon,  Rabarber & Äpple!  

1 - 2 dl Hallon
2 - 3 stjälkar Rabarber tunna
1 Äpple

Pajsmet
100g Smör (i mindre bitar) 
2 dl Havregryn
1 dl Strösocker 
1 msk Vaniljsocker 
3 msk Grädde
1/2 dl Sirap
1/2 dl Vetemjöl

* Sätt ugnen på 200 grader.
* Skala  och dela äpplet och rabarbern i mindre bitar. 
* Smörj en pajform och lägg i hallon, rabarber och äpple. 
* Lägg alla ingredienser  till pajsmeten i en kastrull. Sätt  kastrullen på plattan med låg värme och  rör om tills allt har smält samman till en smet.  Låt koka samman några minuter utan att brännas vid. 
* Häll smeten ovan på frukten (rinner ut mer när den kommer i ugnen) 
* Grädda i  mitten av ugnen ca. 15-20 minuter

Vi äter den ljummen med glass 😝





Knäckigpaj med Hallon...

0 Läs mer >>

En allt i ett rätt. Smidigt och bekvämt när allt görs i ugnen. 
Inga speciella mått  men skriver vad jag hade i.  Det hade räckt till ca.6 personer.

KÖTTFÄRSRULLEN. 
600g Köttfärs (jag hade älgfärs) 
2 st ägg
Valfria kryddor typ,  vitlök, svårt peppar, paprika, salt,  chili,  cayennepeppar 
3-6 man Dijonsenap 
6-8 skivor Röktskink
Valfri ost i skivor
2 paket Bacon i skivor.               KAN FYLLAS MED VAD MAN VILL!!! 

* Blanda färsen med kryddor och ägg.  Platta ut färsen på ett ark plastfolie till en rektangulärt format,  så tunt som möjligt ca. 1cm tjock. 
* Bred ut senapen på färsen efter egen smak, lägg på skinka och ost i mitten av färsen och rulla sedan ihop med hjälp av foliet. 
* Låt ligga i kylen en stund innan det är dags att linda runt baconet. Lägg den sedan på en smord plåt med kanter. 
Förbered rotsakerna. 

ROTSAKSGRATÄNGEN.           Ca. Antal /Mått
3-4 Potatis
3 Morötter
3 Palsternackor 
2 Rödlök
1-2 Sötpotatis, beroende på storlek
Ädelost eftersmak
2.5-4dl Grädde
Kryddor efter smak

* Skala och klyfta rotsakerna och löken. Lägg runt om färsrullen krydda med några örtkryddor tex. 
* Ställ in i ugnen på ca. 175°c i 15min.  Lyft ut plåten och smula över ädelsten och slå på grädden, lite lagom mängd.  Ställ in tills allt är klart.  Kanske typ 30min.  Känn på rotsakerna att de mjuknat. Slå på mer grädde om så önskas. 

SMAKLIG MÅLTID🤗

Fylld Köttfärsrulle ...