0 Läs mer >>
Gjorde dessa kycklingpuckar efter ett recept jag hittade på nätet. Malde egen färs av filéer.  
Det blev goda så nu delar jag med mig av receptet.
 
Kycklingpuckar med salt söt bacon!       4 port
 
500 g Kycklingfärs
1 st Ägg
1 st Äggula (jag tog 1 till helt)
1 st Gul lök
1 - 2 Vitlöksklyftor
1 msk torkade Örtkryddor
1/2 msk Grönsak eller Kyckling buljong
                (pulver eller fond)
1 dl Grädde
1 - 2 tsk Salt
2  tsk Aprikossylt (frivilligt)
1.5 pkt Bacon
2 tsk Honung eller Sirap + 1 tsk Vatten
          (för att pensla baconen)
 
* Sätt ugnen på 175 grader och ta fram baconen.
* Knäck äggen i en stor skål och vispa upp dem. Ställ åt sidan.
* Fin hacka löken och vitlöken  (eller pressa)
* Fräs löken i lite fett på medelvärme tills den är mjuk. Tillsätt vitlöken och fräs några minuter.  
Tillsätt örtkryddor och blanda runt, Pudra över buljongen och blanda väl. Häll på grädden och saltet. Vill man ha en söt blandning tillsätter man aprikossylt och rör om. Denna blandning ska smaksätta färsen så smaka av och korrigera om det behövs. Låt svalnade innan det tillsätts i äggen ( annars stelnar äggen).
* Blanda samman lökarna med äggen och tillsätt färsen och blanda samman. Har man tid kan färsen få vila i kylen i ca 15 - 30 min, men inget måste.
* Lägg bakplåtspapper eller smörj en plåt/form. Klicka ut 5-6 lika stora puckar. Gör inget om färsen  rinner ut lite då de håller ihop med baconen.
Linda bacon runt kanterna på färsen ca 1.5 skiva på varje. Man får lägga den halva biten först och sen överlappar med den lägre. Tryck ihop och forma till puckarna.
* Sätt in plåten i ugnen ca 15 min. Blanda honung eller Sirap med vatten och pensla bacon skivorna efter de 15 minuterna.  Sätt ugnen på grill och sätt in plåten igen tills de fått fin färg. Går väldigt fort men kolla så att färsen är klar och inte rå i mitten.
Servera med potatismos  eller ugnsrostad  potatis och en sallad. 
Lycka till! 
 
 
 
 
 

Kycklingpuckar med sa...