Knäckig Rabarber & Hallon Paj!

Vår nya favorit paj.  Receptet är taget från ICA's  knäckiga rabarberpaj som jag har gjort lite ändring så som, lagt till hallon och tagit mer vaniljsocker . Nu till receptet. 

 Ingredienser :
  • 500 g rabarber & hallon
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra    ingredienserna.

* Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar, låt hallon rinna av om de varit frysta.      Lägg dem i en smord ugnssäker form (ca 26 cm i diameter) och blanda om dom. 
  Bred på smeten.

Grädda pajen mitt i ugnen 30-40 minuter, tills den fått fin färg.

Servera ljummen till vaniljglass eller vaniljsås. Självklart kan den ätas kall men inte lika gott.

Lycka till! 

Kommentera här: