Äpple & Kanelmuffins!

När jag har äpplen som börjar bli dåliga så brukar jag göra något gott med dem. Nu senast gjorde jag dessa muffins, och receptet hittade jag på nätet.
Kan ätas som de är eller med vaniljsås eller glass.
 
Äppel & kanelmuffins!
 
1 st Äpple
100g Smör rumsvarmt
2 dl Strösocker
2 st  Ägg
3,5 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bakpulver
1,5 tsk Vaniljsocker
1,25 dl Filmjölk (Går även med naturell yoghurt för det tog jag)
 
Kaneltäcke
0,5 dl Vetemjöl
0,5 dl Strösocker
1 msk mald Kanel
 
ca, 25 g Smör
 
* Börja med att blanda kaneltäcke: Mjöl, Socker & Kanel. Ställ åt sidan.
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Skala och skär Äpplena i tunna klyftor. Kan läggas i kallt vatten eller täckas över så det inte blir bruna.
* Vispa Smör och Socker vitt & poröst.
* Vispa ner ett Ägg i taget.
* Blanda Mjöl, Bakpulver och Vaniljsocker och rör ner det i ägg smeten växelvist med Filmjölken.
* Fördela smeten i formar så att de blir fyllda till hälften.
* Vänd Äppelbitarna i kanel blandningen och stick ner dem i smeten.
* Strö över Kanelblandningen och lägg en tunn skiva Smör på varje muffins (använd osthyvel)
* Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter.
 
Hoppas nu att ni kommer gilla dem lika mycket som vi gör.
Hur många man får beror på storleken på muffinsformarna.
 
 

Kommentera här: