Semlor!

Hemma gjorda semlor är gott när man lyckas hitta ett recept där brödet inte blir tort efter ett dygn. Jag har äntligen hittat ett sådant recept och eftersom det snart blir fetisdadagen så delar jag gärna med mig av det.
 
SEMLOR!                  15-20st                 ugn: 225gr
 
50g Margarin
3 dl Mjölk
50g Jäst
1 Ägg
1 dl Kesella naturell
1 dl Strösocker
1/2 tsk Salt
1 tsk Kardemumma
ca 12 dl Vetemjöl el Special vetemjöl
2 krm Hjorthornsalt
 
* Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37gr.
* Rör ut jästen med lite av degspadet (mjölk blandningen)
* Tillsätt resten av degspadet, ägg, kesella, socker, salt, kardemumma och mjölet utrört med hjorthornssaltet.
Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min under bakduk.
* Baka ut till 15-20 bullar, lägg dem på en bakpappersklädd plåt, platta till dem något och låt jäsa 30-40 min, täck med bakduk. 
* Pensla med uppvispat ägg
* Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna under bakduk.
 
Mandelmassa
Vispgrädde
Florsocker
 
* Skär av ett lock, gröpa ur lite bröd i en bunke, riv ner mandelmassa i önskad mängd och blanda med lite grädde till jämn smet.
Lägg ner fyllningen i bullarna och klicka på vispad grädde. På med locket och sikta över florsocker.
 
LYCKA TILL!!

Kommentera här: