Fiskrullader!

\n
\n
\n
Denna fiskrätt är lätt att göra och en favorit hos mej. Kan göras på vilken fisksort som helst bara det är tunna filéer som går att rulla.
Jag brukar servera potatismos och grönsaker till, men man kan ta vad man vill.
\n
 
\n
RECEPT:
\n
Fiskrullader!          4 port
\n
 
\n
400g fiskfilé
\n
2 dl Fiskbuljong
\n
2 tsk Hummerfond
\n
 
\n
Räkfärs:
\n
150g Skalade Räkor
\n
25g Smör (Ej margarin)
\n
2 msk Hackad Gräslök
\n
1/2 tsk Citronpeppar
\n
 
\n
Sås:
\n
1 msk Smör
\n
2 msk Vetemjöl
\n
2 dl Fiskbuljong från fiskkoket i ugn
\n
1 dl Vittvin
\n
1 dl Grädde
\n
1/2 dl Hackad Persilja
\n
1/2 dl Finhackad Röd Spetspaprika
\n
Salt, Peppar
\n
 
\n
* Sätt ugnen på 175 grader.
\n
* Skölj Filéerna och torka av med papper.
\n
* Mixa Räkorna med Smöret i en matberedare. Blanda i Gräslök & Citronpeppar.
\n
* Bred ut Filéerna på en skärbräda och Salta försiktigt. Lägg en klick Räksmör på varje filé.
\n
  Rulla ihop dem och lägg rullarna med skarven neråt i en ugnsform.
\n
* Blanda Hummerfond & Fiskbuljong, häll det över rulladerna och täck formen med ugnsfolie.
\n
  Koka mitt i ugnen ca 20 - 30 min (tills fisken ser klar ut,vit i färgen) 
\n
* Häll av Fiskfonden och spar det till såsen. Täck över formen igen och håll fisken varm.
\n
* Fräs Smör & Mjöl till såsen. Späd med Fiskfonden, vin och Grädde. Låt koka 5 min.
\n
  Smaka av med Salt & Peppar. Tillsätt Persilja, Paprika och sist ev överbliven Räksmör.
\n
* Häll såsen över fisken och värm en liten stund i ugnen om så behövs.
\n
* Servera med potatis av något slag och grönsaker.
\n
 
\n
Hoppas ni kommer gilla det lika mycket som jag.
\n



Kommentera här: