Fiskgryta

Gjorde en Fiskgryta då jag skulle rensa kylskåpet på sådant som började bli dåligt. Mängderna är på ett ungefär då jag tog vad jag hade. Var försiktig med linserna då de lätt kan sönderkokas.
Fiskgryta
ca; 4-6 port
400g Torskfilé
200g Räkor, skalade
2 st Schalottenlök, hackad
3 st Vitlöksklyftor, hackade
ca; 1 msk Ingefära färskriven
5 st Morötter, skurna i mindre bitar
5 st Palsternackor, skurna i mindre bitar
1 st Zucchini, delad i mindre bitar
150g Spenat färsk
1 liten Chili, hackad
20 st Körsbärstomater, halverade
3 dl Vittvin
4 dl Vatten
1-2 Fiskbuljongtärningar eller Fiskfond
2 dl Matlagningsgrädde
1 dl Turkisk yoghurt
2 dl Röda linser
Salt, Svartpeppar, Citronpeppar, Paprikapulver & liten knivsudd Sambal Oleke
Gräslök
Olivolja att steka i
* Bryn på lök, chili, ingefära, morötter, palsternackor.
* Tillsätt spenaten, vinet, lite av vattnet & buljongen och låt det sjuda en stund tills grönsakerna börjar mjukna.
* Tillsätt linserna, fisken & zucchinin och sjud tills fisk och linser är klar.
* Dags att tillsätta grädde, yoghurt, tomater & räkor, och kryddning efter smak.